На 6-ти май, Гергьовден, от 10:00 часа Исторически парк отново ще

...
На 6-ти май, Гергьовден, от 10:00 часа Исторически парк отново ще
Коментари Харесай

Историческият парк край Варна отваря врати на 6 май

 На 6-ти май, Гергьовден, от 10:00 часа Исторически парк още веднъж ще отвари порти за гости, съобразено с последната заповед на Министъра на опазването на здравето и всички ограниченията, нужни за опазване здравето на посетителите.

Отварянето на Исторически парк ще съвпадне и с началото на изложба-конкурс " Историческа живопис ". Тя ще се организира на място в Исторически парк, само че също и онлайн, с цел да може да доближи до повече хора и ценители на това изкуство в България и по света, защото ще бъде преведена на разнообразни езици.

От 6-ти до 24-ти май всички гости на Исторически парк ще могат да прегледат картините, а хора от цялата България и света ще могат да гласоподават онлайн за обичаните си произведения.  Изложбата се организира с цел подпомагане на българските живописци, които творят своите картини на историческа тема и по-конкретно –  антична и средновековна история, случила се по нашите земи.

Гласуването ще се организира на 2 стадия – гласоподаване на аудитория и жури, като всички гласове ще имат идентична тежест.

Общият награден фонд възлиза на стойност 13 000 лв., като суми от 10 000, 2 000 и 1 000 лв. ще получат надлежно спечелилите на първо, второ и трето място в състезанието. Всички останали картини ще имат опцията да бъдат закупени, от всеки, който е познавач и има предпочитание персонално да подкрепи създателите.

Подготвяйки тази прес информация, стана ясно, че Исторически парк, в партньорство с Българска национална телевизия, завоюваха първо място в Международен Тур Филм Фест - България " На Източния бряг на Европа ". Ще пуснем спомагателна информация за състезанието и по какъв начин България завоюва първо място с този филм. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР